Turforslag til USA, Boston, Niagara Falls

Læs om bl.a. Boston, Plimouth, Niagara Falls, Lancaster, Williamsport og Toronto.
Boston:
Boston_Welcome
En overset by med en spændende historie. Hjemsted for USA´s oprindelige befolkning og mødet melllem dem og immigranterne fra England. Det var også her, opgøret mod englænderne og den amerikanske revolution tog fart med  bl.a. “Boston Tea Party” i 1773.

Et besøg i Boston bør absolut inkludere en vandring ad “Feeedom Trail”, hvor man ser “Boston Common“, parken, hvor de britiske tropper camperede. Fortsæt til “Massachusetts State House“, som ligger på toppen af Beacon Hill. Herfra går det til “Park Street Church” og “Old South Meeting House“, hvor møde efter møde førte til revolutionen. Se museet, hvor revolutionshistorien fortælles. “Old State House” var centrum for det politiske liv og debatter. Det var foran dette hus, folket mødte op for at høre uafhængighedserklæringen første gang.
Gå til “Faneuil Hall“, som siden 1742 har fungeret som markedsplads. Markeder er nederst, mens der på 2 etage er der mødrum.
Slut turen af med et besøg ved “Paul Revere House“, den ældste bygning i Boston, og “USS Constitution” – skibet, som blev bygget i 1797 og som tjente til at beskytte Amerikas grænser og maritime interesser.
Jeg kan anbefale, at du tager en havnerundfart og ser Boston fra søsiden.

Og HUSK, at Boston er “Lobster City” – et af de bedste steder i verden at spise hummer. God appetit.


Plymouth:

Plimouth_Pl_kvinde
Ligger 2-3 timers kørsel sydøst for Boston. Kør ad “Pilgrims Highway” (3).

Besøg Plimoth Plantation, som er er levende museum. Her kan du opleve pilgrimmenes møde med indianerne, se deres boliger og høre om deres levevis. Alt er levendegjort, hvilket betyder, at du møder mennesker, der agerer og lever som i 1620, da 102 pilgrimme fra England (de første egentlige immigranter) bosatte sig i netop Plymouth. En kæmpeoplevelse for børn og voksne.
Kør herefter ned til havnen og se “Mayflower“, en kopi af det skib, de 102 pilgrimme ankom på efter 66 døgn på havet. Også her møder du skibets besætning, som kan fortælle dig, om turen over Atlanten. Det hele er, som om man selv var med dengang for snart 400 år siden.
Plymouth
Niagara Falls:
Niagara Falls ligger i Upstate New York 8 timers kørsel fra New York City. Fra Boston er der lidt kortere, mens der fra Washngton DC er lidt længere.

Niagara_Falls
Niagara Falls er et besøg værd hele året. De fantastiske vandfald er køreturen værd.
Når du kommer fra USA – siden kan du med fordel besøge “Niagara Falls State Park“, der ligger til venstre, når du kører mod den canadiske grænse. Herfra får du mulighed for at se
Niagara River
på det sted, hvor vandfaldet starter. Gå også en tur ud på platformen ved Niagara Falls Observation Tower og få et godt indtryk af de brusende vandfald.

Vandfaldene ses bedst fra den canadiske side, og det er også der, de fleste overnatningssteder tæt på faldene er.

 

En sejltur med “Maid of the Mist” er et must. Mærk selv de store kræfter, naturen har.
Fortsæt med en vandring på promenaden langs vandfaldene.
Om aftenen er et besøg i “Skylon Tower” anbefalelsesværdig. Du kan nøjes med at besøgeudsigtsplatformen eller besøge en af de to restauranter i tårnets top. Den ene restaurant roterer, så du under middagen kommer 360 grader rundt. Lidt dyrt deroppe, men det hele værd – især om aftenen, når der kommer lys på vandfaldene.

Fra Niagara Falls har du flere muligheder.

  1. Besøg Niagara on the Lake
  2. Fortsæt til Toronto
  3. Kør sydpå ti Harrisburg, Lancaster og Washington DC.

Niagara on The Lake: 
Kør ad Niagara Parkway og ud til Niagara on The Lake. Undervejs passerer du vinområder, hvor man bl.a. producerer den berømte Icewine. Besøg eventuelt en af vingårdene på ruten og også Kurtz Orchard, hvor du kan få smagsprøver på områdets mange lokale produkter.
Når du når frem til Niagara on The Lake kan du parkere ved “Fort George“, som er et fort fra 1812-krigen. Om sommeren levendegøres museet.
Gå herefter ind til byen eller tag den gratis shuttle. Hovedgaden er interessant med de mange forretninger og restauranter, men besøg også sidegaderne, som er interessante med mange store, flotte bygninger.

Amish
Lancaster:
Lancaster County er et af flere hjemsteder for Amish folket. I byen Lancaster (Pennsylvania), som ligger et par timers kørsel nordvest for Washington DC, finder du et spændende museum,
hvor du kan få et indblik i Amish folkets levevis og traditioner. Hvis du kører rundt i lokalområdet, er der stor sandsynlighed for, at du ser dem i deres karakteriske påklædning og de hestetrukne vogne.
Amish folket lever på mange måder som for nogle hundrede år siden: ingen brug af elektricitet, ingen knapper, ingen telefon og bil, osv. Fællesskabet er det vigtigste for dem, og alle hjælper alle. Husk på, at Amish ikke er et museum, men mennesker, der bevidst har valgt at leve på en anden måde end flertallet.

Toronto:
Ligger kun 3-4 timers kørsel fra Niagara Falls, så hvis du har lyst til at besøge denne dejlige by, er muligheden der, når du alligevel er i Canada. Hvis du kører ad følgende rute, ser du en god del af byen: Start ved Fort York og fortsæt ad Lake Shore Blvd forbi Rogers Stadium, CN Tower (tag evt. en tur op til udsigtsplatformen), Queens QuayUnion Station, Sct. Lawrence Market, Toronto Eaton Center, City Hall, Art Gallery of Toronto, University of Toronto. Casa Loma, Kensington og til sidst China Town. Har du mere tid, kan det anbefales at besøge Destillery District og Greektown.

Inspiration, viden og rejsebeskrivelser